Frank Kramer is op 73-jarige leeftijd overleden.  De oud-voetballer, presentator en sportcommentator werd afgelopen vrijdag onwel op zijn verjaardag waarna hij werd afgevoerd naar het ziekenhuis, aldus Johan Derksen maandagavond in Veronica Inside. “Het was zijn wens dat hij niet gereanimeerd zou worden en dat hij geen voeding zou krijgen, maar dat hij gewoon in coma zou worden gehouden”.

Kramer speelde in de jaren zeventig en tachtig in de Eredivisie, maar werd vooral na zijn voetballoopbaan bekend, onder meer als presentator van verschillende spelshows. Zo presenteerde hij de KRO-programma’s als Hints en Boggle en was hij gastheer in De Frank Kramer Show. In 1976 scoorde hij met Full House een top 40-hit met ‘Standing on the inside’.  Het liedje werd verkozen tot Alarmschijf en bereikt de tweede plaats in de Nederlandse Top Veertig.

In het Top Veertig-exemplaar van die week, die je toentertijd gratis kon halen bij de platenboer, schreef Robert Briel: “Frank Kramer, de rappe linksbuiten van de voetbalclub Telstar, slaat met Full House zijn vleugels uit. Al enige tijd loopt hij rond met het idee om voor de aardigheid een groepje op te richten. Hij heeft een aantal vrienden (Anette Molenaar, Bob Cohen, Wilma de Nijs en Carry Schomper) om zich heen verzameld en stapt naar de platenmaatschappij CBS. Na overleg met producer Albert Hol wordt het liedje Standing On The Inside van Neil Sedaka uitgekozen.” De gelegenheidsformatie werd bedacht door Ron Brandsteder.

 
Translate »
Share This