Vandaag viert Frank Duval zijn 82e verjaardag. Gefeliciteerd!  In 1977 debuteerde de Duitse zanger en componist op televisie in eigen land als componist van de muziek van een aflevering van de krimi Tatort. Het resultaat hiervan was dat Duval ook voor andere krimi’s (Der Alte (60 afleveringen) en Derrick (120 afleveringen)) muziek mocht schrijven.  De Duitse zanger en componist ging al op 16-jarige leeftijd de showbusiness in. Zo vormde hij met zijn zus Maria een populair duo in Duitsland.

In 1979 verscheen zijn debuutalbum ‘Die Schönsten Melodien Aus Derrick und der Alte’. Zijn eerste single ‘Todesengel’ werd een kleine hit in Duitsland. In 1980 kwam in Duitsland zijn single ‘Angel of mine’ uit, dat hij samen met zijn vrouw, Kalina Maloyer, schreef.  De sessiemuzikanten, die het nummer ‘Angel of mine’ zouden opnemen, kwamen niet opdagen in de studio en dus nam Duval het nummer zelf op. Het resultaat was een enorme hit. Niet alleen in de Duits sprekende landen, maar ook in een land als Brazilië. Daar werd van “Angel Of Mine” meer dan 750.000 exemplaren verkocht. Behalve in Nederland, werd ‘Angel of mine’ ook een nummer 1 hit in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk.

De volgende jaren scoorde Frank Duval nog verschillende hits in Duitsland. In Nederland scoorde hij in 1986 nog een hit met It was love, een duet met zijn echtgenote. Deze plaat sleepte een TROS Paradeplaat binnen en behaalde de 24e positie in de Nederlandse Top Veertig en de 18e positie in de Nationale Hitparade. Duval weet in eigen land nog enkele successen te boeken, schreef daarnaast ook nummers voor andere artiesten en richtte zich ook op korte, experimentele films.

 
Translate »
Share This