Vandaag is Frank Boeijen jarig. Gefeliciteerd! Hij mag tot één van Nederlands beste zangers gerekend worden. Hij blaast op 27 november 62 kaarsjes uit. Na de middelbare school stortte Boeijen zich volledig in de muziek. Samen met Wout Pennings werd in 1977 in eigen beheer een album uitgebracht: “Frank Boeijen en Woutje Pennings”. Via Pennings belandde het album in 1978 bij platenmaatschappij CNR.

Boeijen en Pennings kregen van CNR de gelegenheid om onder productionele leiding van Rob de Nijs het album, inclusief vier nieuwe nummers, opnieuw op te nemen. In 1979 gingen Pennings en Boeijen uit elkaar. Met Wanders, Busch, gitarist Will Theunissen en toetsenist Jos Haagmans richtte Boeijen vervolgens de Frank Boeijen Groep op. Het eerste optreden was in Doornroosje, in zijn eigen stad Nijmegen.

Zijn eerste single, “Transport uit Bangkok”, werd geen succes maar de b-kant wel: “Verjaardagsfeest” werd in het radioprogramma De Avondspits door de legendarische DJ Frits Spits uitgeroepen tot Steunplaat. De Frank Boeijen Groep zou in de eighteis vele hits op hun naam brengen, zoals ‘Zwart wit’, Kronenburgpark’ en ‘Zeg me dat het niet zo is ‘. Frank Boeijen werd in 2000 geridderd in de orde van Oranje-Nassau en is nog steeds actief in de muziek business.

 

 

 
Translate »
Share This