Op 24 juli 1978 ging de Steunplaat van Frits Spits van start. Elke dag staan we stil bij alle opeenvolgende keuzes van de DJ, dat met De Avond Spits één van de meest legendarische radioprogramma`s was op de Nederlandse radio. Niet alleen dankzij de wekelijkse Steunplaat, maar ook met populaire rubrieken als “Kruip in de huid van…” en bovenal “De Poplimerick”.  Op 22 juni 1981 viel de keuze van Frits Spits op ‘Verjaardagsfeest’ van de Frank Boeijen Groep.  Een eigenzinnige keuze, want het was het B-kantje van Frank`s single ‘Transport uit Bangkok’. Daarmee was de toon gezet door de zanger uit Nijmegen met karakteristiek hees stemgeluid en dromerige melancholieke teksten.

Na de middelbare school stortte Boeijen zich volledig in de muziek. Samen met Wout Pennings werd in 1977 in eigen beheer een album uitgebracht: “Frank Boeijen en Woutje Pennings”. Via Pennings belandde het album in 1978 bij platenmaatschappij CNR.

Boeijen en Pennings kregen van CNR de gelegenheid om onder productionele leiding van Rob de Nijs het album, inclusief vier nieuwe nummers, opnieuw op te nemen. In 1979 gingen Pennings en Boeijen uit elkaar. Met Wanders, Busch, gitarist Will Theunissen en toetsenist Jos Haagmans richtte Boeijen vervolgens de Frank Boeijen Groep op. Het eerste optreden was in Doornroosje, in zijn eigen stad Nijmegen.  De debuut single ‘Verjaardagsfeest’ kreeg veel airplay, maar struikelde desondanks in de Tipparade. Hij zou nog twee jaar moeten wachten op zijn eerste notering in de Nederlandse Top Veertig met ‘Linda’.

De Frank Boeijen Groep zou in de eighties daarna vele hits afleveren, zoals ‘Zwart wit’, Kronenburgpark’ en ‘Zeg me dat het niet zo is ‘. Frank Boeijen sleepte al meerdere Edisons in de wacht en werd in 2000 geridderd in de orde van Oranje-Nassau.  Hij is nog steeds actief in de muziek business.

 
Translate »
Share This