Floor Jansen is de winnares van de Popprijs 2019. Daarmee krijgt de Nightwish zangeres alsnog erkenning vanuit Nederland, al heeft het heel lang geduurd, voordat de jury haar status heeft herkent en erkend. Floor maakt sinds 2012 deel uit van de Finse metalband en is al zo`n twintig jaar een bekend gezicht in de Metalscene. De jury van de Popprijs werd wakker geschud na Floor`s deelname aan het TV programma Beste Zangers. Overigens net als het Nederlandse publiek. De jury roemt Jansen “als een van de beste, meest veelzijdige zangeressen in Nederland”.

Dat er vanuit de grote zaal in de Oosterpoort boegeroep opsteeg, leek vooral te maken te hebben met het feit dat Floor Jansen schitterde van afwezigheid en daardoor het publiek zich realiseerde dat een verrassingsshow van de winnaar na afloop niet doorging.

In een videoboodschap vertelde de zangeres zich “verschrikkelijk vereerd” te voelen om de prijs te mogen ontvangen. Jansen ontvangt een beeld van Theo Mackaay en een geldbedrag van 10.000 euro. De Popprijs wordt elk jaar uitgereikt aan een band of artiest die het afgelopen jaar de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse popmuziek . Jansen volgt Ronnie Flex op, die vorig jaar de Popprijs binnensleepte.

 

 

 
Translate »
Share This