Vandaag zouden Robin en Maurice Gibb 70 jaar zijn geworden. De tweeling zag het levenslicht op 22 december 1949 en zijn al jaren terug overleden, net als hun jongste broer Andy Gibb. Alleen Barry, de oudste van de Bee Gees, timmert nog aan de weg.

Het trio startte in Australië, waar de familie Gibb in 1958 naartoe was verhuisd, maar de grootste successen kwamen nadat ze naar Engeland waren teruggekeerd. Oorspronkelijk speelden de broers samen als ‘the Rattlesnakes’, later werd dat ‘Wee Johnny Hayes & the Bluecats’ en onder die naam werden ze geïntroduceerd bij DJ Bill Gates. Dat gebeurde door Bill Goode, nadat hij hen aan het werk zag in Australië. Bill Gates bedacht de naam “Bee Gees”.

Het succes kwam direct met de single “Spicks And Specks”, dat de 2e plaats behaalde in de Nederlandse Top Veertig. Alleen al in 1967 scoorde de groep zes Top 40 hits. “Massachusets” en “World” waren in `67 nummer 1 hits. Na het album “Odessa” (1969) verliet Robin de groep wegens artistieke meningsverschillen, en scoorde hij een een nummer 1 hit met “Saved by the Bell”.

Robin keerde na enkel jaren weer terug en maakte met de Bee Gees opnieuw vele hits. Na “Jive Talking” en “Nights On Broadway”(1975) schreven de broers in 1977 vijf nummers voor de soundtrack van ‘Saturday Night Fever’. Voor deze plaat werd de falsetstem van Barry legendarisch. De plaat werd één van de meest verkochte albums aller tijden en maakte van de Bee Gees supersterren. Tot in de nineties wisten Barry, Robin en Maurice hits te blijven maken.

 

 

 
Translate »
Share This