Op 1 september, in 1979, verschijnt de allereerste single van U2. Nou: eigenlijk was het een EP, met de drie nummers ‘Out Of Control’, Stories For Boys’ en ‘Boy/ Girl’, dat kortweg ook wel ‘Three’ wordt genoemd. Het werd als een 12-inch uitgebracht, met een originele oplage van 1000 stuks. Hoewel er meerdere oplagen zijn, blijft deze EP moeilijk te verkrijgen; hij is ook nooit op cd uitgebracht.

Na een kleinschalig onderzoek onder proefluisteraars werd ‘Out of Control’ als A-zijde gekozen. Samen met ‘Stories for Boys’ komt ‘Out Of Control’ terecht op het eerste studioalbum ‘Boy’. De groep was kort daarvoor ontdekt door Chas de Whalley, die talent scout was bij het label CBS. Die man verdient een standbeeld!

Hij weet zijn bazen te overtuigen om met Bono, The Edge, Adam en Larry de EP te laten opnemen in de Windmill Lane studio`s in Dublin. Het debuutalbum ‘Boy’ bereikt de Nederlandse albumlijst. Het grote succes start in 1981 met het album ‘October’ en de eerste Nederlandse Top Veertig hit ‘I Will Follow’.

 

 

 
Translate »
Share This