Op 1 juli 1967 komt ‘Paper Sun’ van Traffic nieuw binnen in de Veronica Top Veertig. Deze Britse rockband werd in datzelfde jaar opgericht door Steve Winwood, na het verlaten van de Spencer Davis Group. Behalve zanger/toetsenist Winwood, bestond Traffic uit fluitist/saxofonist Chris Wood, gitarist Dave Mason en drummer/ zanger Jim Capaldi. De vier leden werkten samen in een afgelegen hut in Berkshire, aan het nummer. Ook de opvolger, ‘A hole in my shoe’ werd een grote hit in Nederland, Amerika en Engeland.

In Engeland werd het zelfs een grotere hit dan ‘Paper Sun’. Dat zorgde voor wrijving tussen Winwood en Mason, de twee tekstschrijvers. Winwood kon het niet goed hebben dat ‘A hole in my shoe’, enkel geschreven door Mason, daar een grotere hit werd dan zijn ‘Paper Sun. Na de opvolger ‘Here We Go Round the Mulberry Bush’  volgde het eerste album “Mr. Fantasy”. Vlak na de release van het album verliet Mason de groep.

Tijdelijk; want in 1968 keerde Mason weer terug bij Traffic voor het tweede album, ‘Traffic’. Hij schreef meerdere nummers, waaronder de grote hit ‘Feelin’ All Right’ (die later ook bekendheid kreeg in de versie van Joe Cocker). Eind 1968 ging de band op tournee door Amerika om hun nieuwe album te promoten. Gedurende de tournee werd Mason ontslagen en kondigde Winwood aan dat de band zou worden opgeheven.

 
Translate »
Share This