‘Riders On The Storm’ van The Doors komt op 31 juli 1971 binnen op 22 in de Veronica Top Veertig. Het populaire station op de Noordzee draaide het nummer een week eerder elk uur als de nieuwe Alarmschijf. Het nummer heeft een van de meest karakteristieke intro’s uit de popmuziek met de neerstortende regen en de zeer bekende intromelodie en akkoorden op de Fender Rhodes (elektrische piano) van Ray Manzarek.

‘Riders on the storm’ debuteerde enkele weken na het plotselinge overlijden van rockheld Jim Morrison. Samen met Ray Manzarek richtte hij The Doors op.  ‘Riders on the storm’ is het laatste nummer dat The Doors samen met leadzanger Jim Morrison opnemen.  De single werd enkele weken voor zijn dood opgenomen in Frankrijk.

‘Riders on the storm’ komt voort uit een jamsessie, en refereert aan Morrison zelf, want hij is zelf een “rider on the storm”.  Het psychedelische “Light My Fire” werd in 1967 de eerste hit voor The Doors. Andere grote successen waren bijvoorbeeld “Touch Me”,  “Love Her Madly” en ‘L A Woman’. Het ruige leven werd Morrison uiteindelijk fataal. Hij overleed aan een overdosis drugs en is 27 jaar geworden.

 
Translate »
Share This