Op 25 april 1973 ontvangt The Sweet een gouden plaat in Amerika voor ‘Little Willy’.  Het nummer bereikt de derde plaats en wordt de grootste hit voor Brian Connolly, Andy Scott, Steve Priest en Mick Tucker in Amerika.  Een schitterend resultaat, maar The Sweet wilde eigenlijk geen bubblegum muziek maken, maar meer rock , zoals Deep Purple en Led Zeppelin, die maakten in de LP lijsten. Daar zag echter het succesvolle componistenduo Nicky Chinn en Mike Chapman, die voor The Sweet (maar o.a. ook Mud) schreven, geen heil in.

Maar dan laat frontman Brian Connelly aan de pers weten, dat hij een muzikale koerswijziging wil voor de band. Hij uitte zijn ongenoegen over de hits van The Sweet, zoals ‘Funny, Funny’ en ‘Poppa Joe’. Hij noemde het ‘mechanische’ platen, die de band in een verkeerd hoekje drukten. Connolly: “Maar we wilden gewoon een hit, dus we namen het maar op”.

Maar Chinn en Chapman zagen op tijd in dat The Sweet zich thuis voelde in de glamrock. Na ‘Little Willy’ en ‘Wig Wam Bam’ ging het roer radicaal om met ‘Block Buster’. Ook met ‘Fox On The Run’. “Action’ en “Love Is Like Oxygen’ weet The Sweet de weg naar de internationale charts goed te vinden.

 
Translate »
Share This