Op 30 november 1979 brengt Pink Floyd het dubbelalbum “The Wall” uit. “Het idee voor The Wall werd geboren na zo`n tien jaar toeren met een rockshow”, vertelde Roger Waters. “Met name tijdens de tours van 1975 en 1977, toen we in heel grote zalen speelden. Daardoor ontstond een soort vervreemdingseffect. We werden ons bewust van een muur tussen ons en het publiek”.

Direct na de tour in `77 begon Waters te schrijven voor het album. De opnames begonnen in het najaar van 1978 en duurden tot november 1979. The Wall vertelt de opkomst en de val van de rockster Pink. Tijdens de shows was de enorme muur, die werd opgebouwd tijdens het concert. Bij een aantal nummers speelde Pink Floyd ook verscholen achter de muur, om het vervreemdingseffect met het publiek duidelijk te maken.

“The Wall” wordt de meest succesvolle van de band en stond acht weken op de eerste plaats van de album chart. De grootste hit van de plaat is natuurlijk “Another Brick In The Wall”, dat ook werd uitgeroepen tot alarmschijf. Nooit op single verscheen “Comfortably Numb”, maar het is één van de sterkste Pink Floyd tracks.

 

 

 
Translate »
Share This