Op 19 maart 1966 bereikt Nancy Sinatra de eerste plaats van de Veronica Top Veertig met ‘These Boots Are Made for Walkin’’. Daarmee verslaat ze haar beroemde vader, Frank Sinatra, want die wist in Nederland nooit de toppositie te bereiken. ‘These Boots are made for walkin’ ( 5 weken nummer 1) werd geschreven door Lee Hazlewood, met wie Nancy later opnieuw een top tien hit scoort: ‘Jackson’. Ook het nummer ‘Summerwine’ met Lee was zo`n succesvolle samenwerking.

In 1967 stond Nancy samen met haar vader in de Veronica Top Veertig met het duet ; Something stupid; (in 2002 opnieuw uitgebracht door Robbie Williams en Nicole Kidman). In datzelfde jaar zong ze ook nog eens de titelsong voor de James Bondfilm You Only Live Twice. Nancy speelde later in een aantal films waaronder The Wild Angels van Roger Corman met Peter Fonda en Bruce Dern, en Speedway (1968) met Elvis Presley.

In 2003 werd een van haar liedjes, een cover van Cher`s ‘Bang bang’ (My baby shot me down), gebruikt in de film Kill Bill: Vol. One van Quentin Tarantino. In 2005 werd hetzelfde nummer gesampled door de Audio Bullys voor een danceremix: Shot You Down. Nancy Sinatra kreeg haar eigen ster op de Hollywood Walk of Fame op 11 mei 2006.

 

 

 
Translate »
Share This