Op 1 januari 1972 komt Middle Of The Road binnen in de Veronica Top Veertig met ‘Sacramento’. De band uit Glasgow brak een jaartje eerder internationaal door met ‘Chirpy Chirpy Cheep Cheep’. Middle Of The Road ontstond halverwege de jaren zestig onder de naam Part Four. Later noemden ze zich Los Caracas. Pas in 1970 werd de naam van de band Middle of the Road.

Voordat de groep werd opgericht, verdienen de leden hun brood als kapster (Sally), cameraman (Ken), vertegenwoordiger (Eric) en opzichter (Ian). Op uitnodiging van een Argentijnse manager – die zegt in zijn geboorteland te beschikken over belangrijke contacten met grote tv-maatschappijen – vertrekt de groep in het voorjaar van 1970 naar Italië met de bedoeling daar aan te monsteren op een cruiseschip naar Argentinië. Maar: er vertrekt uiteindelijk geen cruiseschip en de Argentijnse manager blijkt verdwenen te zijn met de laatste spaarcenten van de groep.

Om toch aan geld te komen, treedt Middle of the Road op in diverse lokale clubs in Italië en wordt bij toeval ontdekt door een Italiaanse A&R-manager. Hij biedt de groep een platencontract aan en Middle of the Road mag een duet opnemen met Sophia Loren voor haar film “La Moglie Del Prete”. In 1971 deed de band mee aan het San Remo festival in Italië. Door dit optreden kreeg de formatie een platencontract bij RCA. ‘Sacramento’ werd één van de drie nummer 1 hits van Middle of The Road in Nederland.

 

 

 
Translate »
Share This