Op 5 juni 1976 bereikt Julien Clerc de eerste plaats in de Nederlandse Top Veertig met ‘This melody’. Al op vroege leeftijd maakt hij kennis met muziek en zijn leven verandert naar eigen zeggen wanneer hij voor het eerst The Beatles hoort spelen met ‘I Want To Hold Your Hand’. Tijdens zijn tijd op de middelbare school en universiteit leerde hij Maurice Vallet en Etienne Roda-Gil kennen, zijn twee belangrijkste songwriters, en begon liedjes te schrijven.  Hij nam de artiestennaam Julien Clerc aan en ondertekende een contract met het label Pathé-Marconi.

In mei 1968 bracht hij zijn eerste album uit, dat de Académie Charles Cros Record Award won. In 1969 trad Clerc voor het eerst op in het Olympia als openingsact van een concert van Gilbert Bécaud. Van mei 1969 tot februari 1970 speelde hij in de zeer succesvolle Parijse uitvoering van de musical Hair, waardoor zijn bekendheid in Frankrijk sterk toenam. Op 24-jarige leeftijd was Clerc reeds een grote ster en had hij talloze hits, ook in het buitenland.

Hij vergaarde ook in Nederland grote populariteit. In 1974 brak hij door met ‘Sion chantait’, dat een top tien hit werd in de Veronica Top Veertig.  Maar vooral zijn album ‘No. 7’ leverde hem faam. De eerste single van die plaat, ‘Elle Voulait Qu’on l’Appelle Venise’ was een hit. Als hij enkele maanden later in 1976 een TV optreden geeft voor Veronica Aan Land, het eerste televisieprogramma van omroep Veronica, is zijn naam in Nederland definitief gevestigd.

 
Translate »
Share This