Vandaag zou Harry Chapin jarig zijn. De zanger/filmer/componist Harry richt zich aanvankelijk niet op muziek, maar doet een vliegersopleiding. Die breekt hij af. Na een studie filosofie wordt Harry Chapin filmer. Tussen 1965 en 1970 maakt hij niet minder dan 300 films, waarvan er één, de docu “Legendary Champions”, in 1969 een Academy Award wint.

Muziek maakte hij ook: allereerst door trompetlessen te volgen. Samen met twee van zijn broers, Tom en Steve, staat hij later op het podium. Samen met zijn vader en broers vormt hij een folkgroep. Als de groep uit elkaar gaat, maakt Harry in 1972 zijn debuutalbum “Heads And Tales”. Van deze plaat wordt het nummer “W.O.L.D.” uitgeroepen tot alarmschijf en bereikt een bescheiden Top 40 notering.

Een ander bekend nummer van Chapin werd “Cats In The Cradle”, dat later o.a. succesvol door Ugly Kid Joe werd gecoverd. In 1981 overlijdt Harry tijdens een auto-ongeluk in New York. Zijn auto wordt door een vrachtwagen geramd, vliegt in brand en wordt volledig verwoest. Harry Chapin werd maar 38 jaar.

 

 

 
Translate »
Share This