Op 4 november 1972 debuteert Gerard Cox in de Veronica Top Veertig met ‘1948’. Het nummer van de Nederlandse zanger, cabaretier, scenarioschrijver, acteur en regisseur was een vertaling van ‘Alone Again’ (Naturally) van Gilbert O’Sullivan. Kees van Kooten en Wim de Bie besloten een Nederlandse versie van Gilbert`s nummer te maken voor het VARA programma Hadimassa.

Kees van Kooten vertelde in 2004 in een radio-interview dat hij bij het schrijven van het lied werd geïnspireerd door een sterk “verstild” ideaalbeeld: “De warmste gevoelens die ik ooit heb gehad (…) Absoluut, een warme gelukkige herinnering. En tegelijkertijd een heel beangstigende herinnering, want je denkt, wat waren we nog onwetend!”

Uit ‘1948’ komt onder meer het zinnetje ‘Toen was heel geluk heel gewoon’ voor. De populaire televisieserie, met onder meer Gerard Cox en Joke Bruijs is daar naar vernoemd. Zowel de uitvoering van Gilbert o`Sullivan als de Nederlandstalige versie van Gerard Cox bereikten de 21e plaats in Nederland.

 

 

 
Translate »
Share This