Op 15 april 1972 komt ‘Memories’ binnen in de Veronica Top Veertig. Het wordt de eerste nummer 1 hit van de Haagse band, die gebruik maakte van de mellotron, een nieuw instrument begin jaren zeventig. ‘Memories’ verscheen vreemd genoeg niet officieel op een studioalbum.

Het nummer is geschreven door toetsenist Gerard Koerts, zijn tweelingbroer en gitarist Chris Koerts en basgitarist Hans Ziech. In tegenstelling tot de vorige singles, die door Jaap Eggermont en Freddy Haayen werden geproduceerd, stond bij deze single enkel de naam van Eggermont als producent vermeld; Haayen was inmiddels directeur van de Nederlandse afdeling van platenmaatschappij Polydor geworden.

Earth & Fire brak in 1970 door met de single ‘Seasons’, geschreven door Golden Earring-gitarist en -zanger George Kooymans. Het nummer bereikte een tweede plaats, en nog in hetzelfde jaar maakte Earth & Fire hitsingles als ‘Ruby is the one’ en ‘Wild and exciting’. Met het album ‘Song of the Marching Children’ bracht de groep een van de eerste Nederlandse conceptalbums uit.

 
Translate »
Share This