Op zondag 3 februari 1957 wordt de tweede editie van het Nationaal Songfestival uitgezonden op de Nederlandse televisie. De nationale finale vindt precies een maand plaats voor het Songfestival, dat gehouden zal worden in het West-Duitse Frankfurt. Karin Kraaykamp presenteert de nationale finale, waar vier kandidaten aan meedoen: John de Mol, Marcel Thielemans, Hea Sury en Corry Brokken.

Alle kandidaten zingen twee nummers. John de Mol zingt Hiep Hiep Hiep Hoera en Havannah Is Zo Ver Weg, Marcel Thielemans zingt Ik Weet Nog Goed en Simpe Sampe Sompe, Hea Sury zingt De Bromtol en Een Liedje Van Niks en Corry Brokken zingt Net Als Toen (van Willy van Hemert en Guus Jansen Sr.) en De Messenwerper. De winst gaat naar Corry Brokken met ‘Net Als Toen’.

Met dit nummer reist ze af naar de TV studio van de Hessische Rundfunk, want daar vond de finale plaats. Het is haar tweede deelname. Er deden slechts 10 landen mee: Oostenrijk, Zwitserland, Nederland, België, Engeland, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk, Italië en Denemarken. Vanaf de start van de stemming bleek Nederland favoriet. Corry won met overmacht! Ze scoorde bijna tweemaal zoveel punten als Frankrijk, die op nummer 2 eindigde.

 

 

 
Translate »
Share This