Op 21 juli 1971 ontvangt Carole King krijgt in Amerika een gouden plaat voor haar album ‘Tapestry’. Op dat moment is haar tweede solo plaat dan vier maanden uit. Uiteindelijk sleept King er tienmaal platina mee binnen. ‘Tapestry’ voert maar liefst vijftien weken de eerste plaats van de albumlijst van Billboard aan en staat zes jaar genoteerd in diezelfde lijst! 

Tapestry wordt beschouwd als een van de beste elpees in de popmuziek van de jaren zeventig.[1][2] Het album zou zes jaar in de Amerikaanse hitlijst blijven staan. Hierop staan enkele van de vroegere hits die ze met Gerry Goffin schreef en het nummer You’ve got a friend. Dit werd overigens een hit voor James Taylor, die ook op Tapestry te horen is, als muzikaal begeleider. Ook staat hierop het nummer Where you lead, dat rond de eeuwwisseling hernieuwde belangstelling won, doordat het de titelsong was van de televisieserie Gilmore Girls. 

Andere classics waren natuurlijk ‘It`s too late’ en ‘I feel the earth move’. Voor deze LP en de single It´s Too Late wordt Carole King onderscheiden met Grammy Awards. In 2012 kreeg Carole King een ster op de Hollywood Walk of Fame.

 
Translate »
Share This