Op 7 november 1981 komt het duo Bolland & Bolland binnen in de Tipparade van de Nederlandse Top Veertig met ‘You’re In The Army Now’. Het nummer wordt vreemd genoeg hier geen hit. Wel in Scandinavië: in Noorwegen en Finland stond de single op de 1e plaats. In Zweden reikte het nummer tot de 2e plaats.

In 1986 nam Status Quo het nummer ‘You`re In The Army’ op van Bolland & Bolland. Deze versie werd in Nederland wel een hit en bereikte de 11e plaats. In Engeland scoorde de rockband er een nummer 2 hit mee. In Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland bereikte de Status Quo een eerste plaats.

Internationaal succes wisten Rob en Ferdi Bolland eerder te bewerkstelligen. In 1985 hadden zij met het nummer ‘Rock me Amadeus’, uitgevoerd door de Weense zanger Falco, een hit. Het nummer bereikte de eerste plaats in zowel de Amerikaanse als Britse lijsten. In het begin van 1986 werd het door hen geschreven en geproduceerde ‘Jeanny’, eveneens door Falco de hitlijsten ingezongen. In o.a. Nederland werd dit een nummer 1 hit.

 

 

 
Translate »
Share This