Op 14 maart 1970 komen The Beatles binnen in de Veronica Top Veertig met ‘Let It Be’. McCartney vertelde dat het idee voor ‘Let It Be’ kwam na een droom over zijn moeder gedurende een gespannen periode tijdens het werken aan het Witte Album. Het zinsdeel “Mother Mary,” dat gezongen wordt in het lied, is in het verleden wel gezien als een verwijzing naar de Maagd Maria, de moeder van Jezus van Nazareth.

Volgens McCartney was “Mother Mary” geen Bijbelse verwijzing, maar was de inspiratiebron zijn moeder Mary, die aan kanker stierf toen hij veertien jaar was. Hij verzekerde zijn fans daarna dat ze vrij zijn om het lied te interpreteren zoals ze dat zouden willen. Het nummer nam de band op in de Apple Studio`s in Londen en wordt de titelsong van het album. De single wordt de vijftiende en laatste nummer 1 hit van The Beatles in Nederland. Het nummer is ook te horen in de film Let It Be.

‘Let It Be’ is feitelijk de laatste plaat van The Beatles. De LP ‘Abbey Road’ is weliswaar later opgenomen, maar eerder uitgebracht als gevolg van de problemen met de mix van “Let It Be”. Eigenlijk waren de Beatles al uit elkaar, maar er waren nog opnames uit de Get Back-sessies, opnames van het afgebroken filmproject Let It Be. Het lied “I Me Mine” werd (zonder John Lennon) opgenomen op 3 januari 1970 en is daarmee de laatste opnamesessie van de groep.

 

 

 
Translate »
Share This