Op 14 juni 1965 neemt Paul McCartney samen met The Beatles producer George Martin in de EMI-studio’s aan de Abbey Road in Londen het nummer ‘Yesterday’ op. Drie dagen later zou het strijkkwartet nog worden toegevoegd.  Het nummer is grotendeels gepend door Paul McCartney met a little help van John Lennon. ‘Yesterday’ werd het eerste nummer van The Beatles, dat werd opgenomen door één lid van de Fab Four.

Aanvankelijk heette de ballad ‘Scrambled Eggs’, met onzinteksten als “Scrambled eggs/Oh my baby how I love your legs/Not as much as I love scrambled eggs”. Lennon herinnerde zich later hoe ze langdurig gezocht hadden naar een titel, maar toen McCartney uiteindelijk aankwam met de titel Yesterday, vond Lennon het bijna jammer, omdat ze zoveel plezier hadden gehad met Scrambled eggs.

Aanvankelijk probeerden John, George en Ringo de release tegen te houden, omdat ze vonden dat het akoestische nummer teveel afweek van hun andere uitgebrachte songs, maar de release kwam er! In Nederland werd ‘Yesterday’, afkomstig van het album ‘Help’, een nummer 1 hit in de Veronica Top Veertig en uiteindelijk ook één van hun grootste successen werd. Dat gold ook voor Amerika, waar de single 6 weken bovenaan stond in de Billboard Hot 100. Volgens het Guinness Book of Records is ‘Yesterday’ het meest gecoverde liedje ooit. In totaal zijn er circa 3000 verschillende covers gemaakt.

 
Translate »
Share This