Op 28 juni 1975 bereiken Barry & Eileen de eerste plaats van de Nederlandse Top Veertig met ‘If you go’. Het was dé zomerhit van dat jaar in Nederland. Het was de Engelstalige vertaling van ‘Tu t`en vas’ van Alain Barriére en Noelle Cordier, dat in veel landen al een hit was. Ook zijn originele versie haalde de Nederlandse charts, maar kwam niet zo hoog als Barry Corbett en Eileen. De twee ontmoetten elkaar in 1963. Het jaar erop trouwden ze en begonnen ze op te treden als duo.

Hoewel Barry voor zijn huwelijk ook al in bandjes speelde, wist het duo niet door te breken in de muziek. Dat kwam mede doordat Barry voor het Engelse leger actief was en zodoende vaak moest verhuizen. In 1974 kwamen Barry, Eileen en hun twee kinderen in België terecht en werden daar ontdekt door toenmalig DECCA producer Roland Uyttendaele.

Barry & Eileen braken een jaar later door met ‘If you go’. Gek genoeg werd het nummer in Engeland niet uitgebracht.  Later dat jaar volgt de single Bad times dat ook een top tien hit wordt. Barry maakt dat jaar ook soloplaten, maar die blijven onopgemerkt. Vervolgens duurt het tot 1978 tot ze een hit scoren met door Barry zelf geschreven ‘Summerwine’ en in Nederland volgt nog ‘Ibiza’. Daarna is het duo weer in de anonimiteit verdwenen. Tegenwoordig wonen Barry en Eileen nog steeds in België.

 
Translate »
Share This