Na de glorieuze overwinning van Vicky Leandros in 1972 met ‘Apres Toi’, wint Luxemburg op 7 april 1973 opnieuw het Eurovisie Songfestival. Ditmaal gaat de winst naar de Française Anne-Marie David. Met ‘Tu Te Reconnaitras’ wist ze Cliff Richard, de gedoodverfde winnaar met ‘Power To All Our Friends’ achter zich te houden.

Er waren 17 deelnemers, waarbij ook Spanje opviel met Mocedades. Uiteindelijk eindigde de groep met ‘Eres Tu’ op de tweede plaats en behaalden zelfs de Billboard Hot 100. Israël doet in 1973 voor het eerst mee en behaalt met ‘Ey-Sham’ een respectabele vierde plaats. Ben Cramer wordt voor Nederland slechts veertiende met ‘De Oude Muzikant’, een liedje van de hand van Pierre Kartner.

Anne-Marie David nam na haar overwinning het lied in vier verschillende talen op, in het Duits met de titel Du bist da, in het Engels met de titel Wonderful Dream, in het Spaans als Te reconocerás en ze bracht twee Italiaanse versies uit met de titels Il letto del re en Non si vive di paura. In de Veronica Top Veertig bereikte ze de 3e plaats, maar werd in succes overtroefd door zowel Cliff Richard als Mocedades.

 

 

 
Translate »
Share This