7 december 1942 was de geboortedag van Harry Chapin. De zanger/filmer/componist richt zich aanvankelijk niet op muziek, maar doet een vliegersopleiding. Die breekt hij echter af. Na een studie filosofie wordt Harry Chapin filmer. Als cineast regisseert in 1968 Legendary Champions, die wordt genomineerd voor een Academy Award voor beste documentaire.

Muziek maakte hij ook: allereerst door trompetlessen te volgen. Samen met twee van zijn broers, Tom en Steve, staat hij later op het podium. Samen met zijn vader en broers vormt hij een folkgroep. Als de groep uit elkaar gaat, maakt Harry in 1972 zijn debuutalbum “Heads And Tales”. Van deze plaat wordt het nummer “W.O.L.D.” uitgeroepen tot alarmschijf en wordt een hit in de Veronica Top Veertig.

Een ander bekend nummer van Chapin werd “Cats In The Cradle”, dat later o.a. succesvol door Ugly Kid Joe werd gecoverd. In 1981 overlijdt Harry tijdens een auto-ongeluk in New York. Zijn auto wordt door een vrachtwagen geramd, vliegt in brand en wordt volledig verwoest. Harry Chapin werd maar 38 jaar.

 

 

 
Translate »
Share This