31 december 1943 was de geboortedag van Henry John Deutschendorf. Hem leerden we beter kennen als country zanger en acteur John Denver. In de jaren zestig begon zijn zangcarrière bij The Mitchell Trio, een folkgroep die zich vooral richtte op politieke en sociale satire. Na een wijziging in de samenstelling ging de groep nog korte tijd door het leven als Denver, Boise & Johnson.

Denver trouwde in 1967 met Anne Martell die hem inspireerde tot de lieflijke single ‘Annie’s Song’ (1976). Het huwelijk eindigde in 1982. In 1969 begon Denver zijn solocarrière. Zijn nummer ‘Leaving on a Jet Plane’ werd een nummer 1-hit voor Peter, Paul and Mary. Enkele jaren later volgde Denver`s eigen doorbraak, eerst met ‘Take me home, country roads’ (1971), en een jaar later met ‘Rocky Mountain High’. In 1994 schreef hij zijn autobiografie, getiteld Take me Home. Dit nummer werd in 2014 staatslied van West Virginia.

John Denver zette zich zijn leven veelvuldig in voor het goede doel. Zo bezocht hij enkele malen Afrika om bij te dragen aan het bestrijden van de hongersnood. Daarnaast werkte hij voor het natuurbehoud, onder meer in Alaska. Denver overleed in 1997: hij stort neer met zijn vliegtuigje voor de kust van Californië. De Amerikaanse zanger en acteur was pas één dag eigenaar van het eenmotorige vliegtuigje. John Denver is 53 jaar geworden.

 

 

 
Translate »
Share This