Op 28 oktober 1965 lanceert The Who de single ‘My Generation’. Aanvankelijk weigert de BBC het nummer te draaien, maar de single met het kenmerkende gestotter van frontman Roger Daltrey slaat bij het publiek in als een bom. De Britse radio kan niet anders en gaat overstag. Het nummer werd geschreven door songwriter-gitarist Pete Townshend.

Het groeide al snel uit tot hun lijflied en geeft min of meer weer hoe de Britse mods zich in die tijd voelden: de oude generatie “snapte het gewoon niet”. Naar verluidt schreef Townshend het nummer toen hij in de trein zat. Verondersteld wordt, dat hij geïnspireerd werd door de Engelse Queen Mother, die Townshends lijkwagen uit 1935 liet wegslepen van de straat in Belgravia, omdat zij allerminst gecharmeerd was van het zicht erop tijdens haar dagelijkse ritje door de buurt.

The Who werd in 1962 in de Londense wijk Shepherd`s Bush gevormd. Eddie Vedder van Pearl Jam zei over de rockband: “Ze trapten de deur van de rock`n roll in en lieten voor ons alleen de brokstukken achter.”

 

 

 
Translate »
Share This