Op 21 november, maar dan in 1991, wordt wereldwijd het album “Dangerous” uitgebracht van Michael Jackson. Het was het eerste album dat The King Of Pop uitbracht onder zijn nieuwe contract bij Sony. Ook is het zijn eerste soloalbum voor Sony dat hij uitbracht zonder de producer Quincy Jones. Van “Dangerous” zijn wereldwijd meer dan 32 miljoen exemplaren verkocht.

De opnamen voor Dangerous begonnen op 25 juni 1990 bij One Way/Record One Studio 2 in Los Angeles. Zoals gebruikelijk nam Jackson veel nummers op voor het nieuwe album, waarvan er uiteindelijk 14 op de definitieve tracklist zouden komen, waaronder de Top 40 hits “Jam”, “In The Closet”, “Remember The Time”, “Black Or White”, “Who Is It”, “Will You Be There” en “Gone Too Soon”.

“Dangerous” is het eerste album waarop hij rapt en beatboxt. Jackson werkte voor het album samen met artiesten en producers als Teddy Riley en Brian Loren. Teddy Riley bracht het muziekgenre Swingbeat naar Michael Jackson. Het album “Dangerous” wordt bekroond met drie maal platina. In Amerika zelfs 10 maal platina.

 

 

 
Translate »
Share This