Op 13 juni 1978 gaat in New York de bioscoopfilm Grease met Olivia Newton-John en John Travolta in de hoofdrollen in première. Terwijl in Nederland het succes van Saturday Night Fever nog nagalmt, raken de Amerikanen in de band van de romantische filmmusical, gesitueerd in de jaren vijftig en geregisseerd door Randal Kleiser. Het zal niet lang duren of de rest van de wereld zullen volgt. In ons land gaat de film draaien vanaf 12 oktober.

De film werd genomineerd voor de Oscar voor beste oorspronkelijke lied (Hopelessly Devoted to You van John Farrar) en de Golden Globes voor beste musical- of komediefilm, beste hoofdrolspeler in een musical- of komediefilm (John Travolta), beste actrice in een musical- of komediefilm (Olivia Newton-John), beste oorspronkelijke lied (Grease van Barry Gibb) en nogmaals voor beste oorspronkelijke lied (Hopelessly Devoted to You).

De eerste single wordt ‘You`re the one that I want’ met John Travolta en Olivia Newton John. Het wordt de grootste hit van 1978, staat 9 weken op nummer 1 in de Nederlandse Top Veertig en wordt met platina bekroond. Ook de opvolger ‘Summernights’ wordt een groot succes. In Nederland bereikt het nummer de 2e plaats, maar in Amerika gaan er een miljoen singles van over de toonbank. Ook ‘Hopelssly devoted to you ’(Olivia Newton John) en ‘Grease’ (Franki Valli) scoren in Nederland een nummer 1 hit.

 
Translate »
Share This