Vandaag, 12 oktober maken we tijd om Rick Parfitt nog weer even te laten shinen. De zanger en gitarist van Status Quo overleed bijna drie jaar terug in december 2016. Parfitt ontmoette Francis Rossi in de sixties in Butlin’s Minehead, toen hij speelde als Ricky Harrison in een trio genaamd The Highlights. De wortels van Quo lagen in Zuid-Londen, waar Rossi, Alan Lancaster en John Coghlan de band The Spectres oprichtte.

In 1965 voegde Rick Parfitt zich bij de groep. Nadat ze platen hadden gemaakt onder de namen The Spectres en Traffic Jam koos de groep uiteindelijk voor de naam Status Quo. Met het psychedelische ‘Pictures of matchstick men’ hadden ze een dikke hit. Toen het met de opvolgers moeilijker ging, werd de band aanvankelijk weggezet als eendagsvlieg. Hoe anders zou dat lopen!’

Optredens op het Europese vasteland doet de band besluiten om over te stappen naar rockmuziek. Ook switchen ze van platenmaatschappij. Pye wordt ingeruild voor het label Vertigo records. Een weloverwogen stap, want dit platenlabel had o.a. ook Black Sabbath in de gelederen. Status Quo oogstte veel succes met stevige rock te combineren met pop. Grote hits van Status Quo waren o.a. ‘Pictures Of Matchstick Men’ (1968), ‘Down Down’(1975), ‘Roll Over, Lay Down’(1975), ‘Whatever You Want’ (1979) en ‘What You`re Proposing’ (1980). Parfitt werd vanwege complicaties omtrent een schouderkwaal opgenomen in een Spaans ziekenhuis, waar hij 2 dagen later overleed aan de gevolgen van een infectie.

 

 

 
Translate »
Share This