• Twitter
  • Facebook
Credits: Bell Records

Vandaag openen we de Kluis van de Flops. Je vindt er plaatjes, die op single zijn uitgebracht, maar nooit de Veronica- of Nederlandse Top Veertig hebben gehaald. Maar ze hebben de tand des tijds doorstaan en in veel gevallen zelfs uitgegroeid tot classics. De kluis openen we in alfabetische volgorde van de titel van de plaat uit de periode 1964 – 2022. Alle platen checken? Op naar de Spotify playlist!

In de Kluis van de Flops diepen we vandaag First Choise op. Deze Amerikaanse meidengroep bracht de single ‘Armed and Extremely Dangerous’ uit. Het was de titelsong van het album, dat net als de single in 1973 werd uitgebracht. De band begon op de high school te zingen onder de naam The Debonettes. De meiden traden na schooltijd op in clubs in en rond Philadelphia. Ze werden voorgesteld aan radiomaker Norman Harris door radio-dj Georgie Woods.

Harris produceerde hun eerste single ‘This Is the House Where Love Died’. De single haalde de Billboard Hot 100 niet, maar werd wel gespeeld in Philadelphia en in een dansclub in Amerika. Hun volgende nummer was ‘Armed and Extremely Dangerous’, dat in het begin van 1973 de grootste hit werd voor First Choise in Amerika. In Engeland werd het een top 20 hit. Het nummer, met de typische Philadelphia sound, stond 3 weken genoteerd in de Tipparade. Enkele jaren later zou First Choise alsnog de Nederlandse Top Veertig halen met ‘Doctor love’ (1977) en ‘Let no man put us under’ (1984).

 
Translate »
Share This