• Twitter
  • Facebook

Credits: A&M Records

Terug naar 3 mei, maar dan in 1986! Op deze dag komt Falco binnen in de Nederlandse Top 40 met ‘Rock me Amadeus’ (Canadian/American ’86 Mix).  Het nummer schreef Falco samen met Rob en Ferdi Bolland en stond op de LP ‘Falco 3’. De song speelde slim in op het succes van speelfilm Amadeus, over het leven van de beroemde componist Wolfgang Amadeus Mozart. De ode aan Wolfgang Amadeus Mozart werd in het jaar van release, 1985, echter geen hit. De originele uitvoering van ‘Rock me Amadeus’ kreeg veel airplay, werd Steunplaat bij Frits Spits in de Avondspits, maar bleef hinderlijk steken in de Tipparade. 

Dat veranderd na het enorme succes van ‘Jeanny’, een nummer 1-hit voor Falco  in het voorjaar van 1986. En vanaf het begin van het jaar 1986 steeg Falco langzaam maar zeker naar de top-10 van de Amerikaanse Billboard Hot 100 met ‘Rock me Amadeus’.  En op 20 maart 1986 gebeurde iets unieks:  het behaalde de 1e plaats in de Amerikaanse Billboard Hot 100 en bleef daar drie weken staan, iets wat met nog geen enkele Duitse titel eerder gelukt was! Tegelijkertijd bereikte het album ‘Falco 3’ de derde plaats op van de Amerikaanse hitlijst Billboard 200.

‘Rock me Amadeus’ bereikte een paar weken later ook in Engeland de eerste plaats op de hitlijst. Falco was uitgegroeid tot wereldster! Nederland kon niet achterblijven en zo verscheen ‘Rock me Amadeus’ opnieuw op singel, maar ditmaal in een Canadian/ American ’86 mix.  Deze versie werd wel een hit! Falco bereikte de 3e plaats in de Nederlandse Top 40.  Bolland & Bolland ontvingen voor hun aandeel in het internationale succes van Falco de prestigieuze Exportprijs. 

Copyright © 2024, Hitzound, All rights reserved.

 
Translate »
Share This