Vandaag viert Evert Nieuwstede zijn 64e verjaardag. Gefeliciteerd! Hij maakte deel uit van de bands Urban Heroes en Boom Boom Mancini actief als singer/songwriter en is daarnaast producer, arrangeur, vocal coach en labelmanager van It’s Your Record!  In 1979 vormde hij met Jaap de Jonckheere, Martin Zonderop, Ad van Ree en Jeroen Ernst de band Urban Heroes. Met Schellekens als producer maken de Urban Heroes het album ‘Who Said…Urban Heroes’. De sound is een mengeling van new wave, ska en funk. Het album wordt goed ontvangen, zelfs in Amerika schrijven critici lovend over de Urban Heroes.

De singles ‘Get It’ en ‘Not Another World War’ worden bescheiden hits inde Nederlandse Top Veertig. Urban Heroes geniet al snel een goede live-reputatie, waarbij Nieuwstede de show steelt. Er volgen meerdere albums, maar deze zijn commercieel niet succesvol. Wel de single ‘Habadaba Riwikidi’, die in 1981 uitgroeit tot hun grootste hit in Nederland. Twee jaar later bereikt ‘Never change a winning team’ de Tipparade. Dat winning team valt in 1985 toch uit elkaar. De kernleden van Urban Heroes vormen dan de formatie Boom Boom Mancini. Evert scoorde met deze groep de hit ‘Red skies’ (1985) Deze formatie valt al na enkele jaren uit elkaar.

Er volgen nog enkele reïncarnaties van Urban Heroes. Vanaf 2005 trad de band weer op en in 2012 brachten ze een nieuw album uit onder de titel ‘Back in Town’.

 
Translate »
Share This