Op 2 januari 1971 kwam Euson binnen in de Daverende Dertig met ‘Both sides now’.  Het liedje is van Joni Mitchell.  Ze nam het op voor haar album ‘Clouds’. (1969) Maar het nummer schijnt nog enkele jaren ouder te zijn.  Haar versie verschijnt pas ná de cover van Judy Collins (1967).  Euson werd geboren op Aruba en vestigde zich, nadat hij daar een aantal talentenjachten had gewonnen, in 1962 in Nederland. Hij gaat vrijwel meteen aan de slag als zanger bij de Rotterdamse Kreole Kats. Met deze groep maakt hij enkele singles met voornamelijk ruig soulwerk.

Euson richt met dwarsfluitist Chris Hinze en enkele ex-leden van The Lords, de vroegere begeleidingsgroep van Rob de Nijs de groep Stax op.  Ze traden op in binnen- en buitenland en met de single ‘ I want you around me’ behaald Stax de Tipparade . Maar al in 1970 valt de groep uit elkaar en Euson begon aan een solocarrière. Met ‘Both sides now’ scoort Euson zijn eerste solo hit. Producer Harry Knipschild hoorde de versie van Joni en wilde het opnemen met Herman van Veen, maar die wilde het niet doen. Hij gaf het aan Euson, die daarmee overschakelde van ruige soul naar easy listening. Met succes: ‘Both sides now’ bereikte de 6e plaats in de Daverende Dertig.

; Both sides now’ is veelvuldig gecoverd. Bijvoorbeeld door Paul Anka, Cilla Black, Glen Campbell, Bing Crosby, Neil Diamond, Carly Rae Jepsen, Dolly Parton en Frank Sinatra.

 
Translate »
Share This