Op 24 juli 1978 ging de Steunplaat van Frits Spits van start. Elke dag staan we stil bij alle opeenvolgende keuzes van de DJ, dat met De Avond Spits één van de meest legendarische radioprogramma`s was op de Nederlandse radio. Niet alleen dankzij de wekelijkse Steunplaat, maar ook met populaire rubrieken als “Kruip in de huid van…” en bovenal “De Poplimerick”.  Op 10 augustus 1981 viel de keuze van Frits Spits op ‘Never gonna cry again’ van The Eurythmics.  Waarmee maar weer eens bleek, hoe goed de neus voor nieuwe hits ontwikkeld was van deze Nederlandse radiomaker. Niet, dat dit een grote hit werd, maar het was wel de ontdekking van het duo.

‘Never gonna cry again’ was de debuutsingle van de Britse new wave tweetal, bestaande uit Annie Lennox en Dave Stewart. De twee ontmoetten elkaar aan het eind van de jaren zeventig. Al snel kregen ze een verhouding en richtten ze de groep The Catch op, samen met Pete Coombes. In 1977 werd The Catch omgedoopt tot The Tourists. De groep scoorde enkele hits in Engeland, waaronder een cover van Dusty Springfields ‘I Only Want to Be With You’. Slechte kritieken en spanningen binnen de groep leidden tot een split van de Tourists in 1980.

In 1980 ging de relatie tussen Stewart en Lennox over, maar ze besloten als muzikaal duo verder te gaan onder de naam ‘Eurythmics’. Hun debuutalbum ‘In the garden’ uit 1981 werd door critici goed ontvangen, maar verkocht slecht. ‘Never gonna cry again’ was afkomstig van deze LP. In Engeland een bescheiden hit (nr. 62) en in Nederland behaalden Eurythmics een Tipparade notering. Begin 1983 brak het duo wereldwijd door met het tweede album ‘Sweet Dreams’.

 
Translate »
Share This