Het Eurovisie Songfestival van 2020 gaat niet door. Zojuist is dit nieuws naar buiten gebracht door de organisatie van Europese publieke omroepen EBU. “Dit besluit was onvermijdelijk”, zegt voorzitter Shula Rijxman van de NPO. “Gezien de omstandigheden die heel Europa als gevolg van het coronavirus momenteel treffen en alle maatregelen die overheden nu moeten nemen.”

Hoofdproducent Sietse Bakker begrijpt dat veel mensen teleurgesteld zijn, vooral omdat het festival dit jaar in Rotterdam zou gaan plaatsvinden. Maar: “Enige relativering past daarbij, want tegelijkertijd beseffen we ook dat dit besluit en de gevolgen ervan verbleken bij de uitdagingen waar mensen voor staan die, direct of indirect, zijn getroffen door het coronavirus en de moeilijke, maar nodige maatregelen.”

De organisatie heeft de afgelopen weken diverse opties keer op keer besproken om het festival toch te kunnen laten doorgaan. Maar de corona crisis wordt zo groot, dat de European Broadcasting Union (EBU) “het moeilijke besluit” heeft moeten maken om dit jaar geen liveshow te brengen.

Het is de bedoeling dat het Songfestival in 2021 alsnog wordt georganiseerd in Rotterdam. “We willen graag onze eer bewijzen aan het organisatieteam in Nederland en alle anderen die zo hard hebben gewerkt aan het plannen van dit evenement.” Wel wordt gewaarschuwd dat in “deze buitengewone tijden” garanties niet te geven zijn. Wel duidelijk is geworden, dat Jeangu MacRooy Nederland gaat vertegenwoordigen in 2021 met een nieuw nummer.

 

 

 
Translate »
Share This