Emilia Rydberg viert vandaag haar 42e verjaardag. Gefeliciteerd! De Zweedse zangeres is in Nederland bekend als een one hit wonder. Maar dan ook met een hele grote hit! In 1998 bereikte haar debuutsingle “Big Big World” bereikte in december 1998 de 1e plaats van de Top 40. Dat had ze mede te danken aan Lars Anderson, die ze op haar 17e leerde kennen. Met hem ging ze liedjes schrijven.

Lars had zijn muzikaliteit bepaald niet van een vreemde, want zijn vader was Stig Anderson: de manager, ontdekker (en tot 1976 mede songwriter) van ABBA. Zo kon het gebeuren dat Lars de muziek voor “Big Big World” voor zijn rekening nam en Emilia zorgde voor de tekst. Het nummer ging over de pijn, emoties en angsten van een jonge opgroeiende vrouw in de grote wereld.

Met “Good Sign” deed Emilia nog een poging de Nederlandse Top Veertig te halen, maar dat lukte niet meer. In 2009 deed ze zonder veel succes mee aan Melodifestivalen, de Zweedse voorrondes voor het Eurovisiesongfestival met het nummer “You’re My World”.

 

 

 
Translate »
Share This