• Twitter
  • Facebook
Credits: Warner Music

Heeft Ed Sheeran een Hitzound Smash nodig? Eigenlijk niet: zijn singles worden sowieso hits, maar ‘Celestial’ klinkt zo vet en euforisch: we kunnen er niet omheen! Ed heeft in samenwerking met The Pokémon Company Group het nummer ‘Celestial’ uitgebracht. De track zal terugkomen in de videogames Pokémon Scarlet en Pokémon Violet, die op 18 november exclusief uitgebracht zullen worden voor de consoles uit de Nintendo Switch-familie. Er is ook een officiële videoclip van het nummer verschenen die gebaseerd is op Ed’s fascinatie voor het merk in zijn jeugd. In de clip verschijnen enkele van zijn favoriete Pokémon, waaronder Pikachu, Squirtle, Machamp en Snorlax. De video brengt een gewone dag uit het leven van Ed in beeld waar een Pokémon draai aan gegeven is.

Ed Sheeran: “Ik speel Pokémon sinds ik op de basisschool zat. ‘Ik en mijn broer hadden vroeger verschillende versies van de spellen en ruilden samen Pokémon totdat we elk onze Pokédex voltooiden. Ik hield van de kaarten, maar de spellen zijn waar ik mezelf in verloor. Ik hield van de hele wereld die ze creëerden; het hield me afgeleid als er negatieve dingen in mijn leven / school gebeurden die ik wilde vermijden. Het was een wereld waar ik in kon ontsnappen en ik heb het sindsdien gespeeld. Hoewel ik nu 31 ben, bezit ik nog steeds dezelfde Game Boy Color en speel ik Pokémon Yellow of Silver in vliegtuigen en treinen als ik op tournee ben. Het is zo’n eer om een nummer toe te voegen aan een Pokémon-game en ook een nostalgische video op te nemen. Ik hoop dat jullie genieten van het nummer en de video – het was geweldig om te filmen!”

 
Translate »
Share This