Op 8 juni 1974 ging de Troetelschijf van Hilversum 3 naar ‘Love of life’ van Earth & Fire. Het nummer werd geschreven door de broertjes Chris en Gerard Koerts en Hans Ziech. Voor de productie tekende Jaap Eggermont. Het nummer stond op hun LP ‘To the World of the Future’. Op deze plaat was ook de single ‘Only time will tell’ te vinden. Maar ook waren meer experimentele stukken te beluisteren, zoals het imponerende ‘Voice from Yonder’ en het sfeervolle ‘The Last Seagull’, met glansrollen voor de broertjes Koerts.

Earth & Fire brak in 1970 door met de single ‘Seasons’, geschreven door Golden Earring-gitarist en -zanger George Kooymans. Het nummer bereikte een tweede plaats, en nog in hetzelfde jaar maakte Earth & Fire hitsingles als ‘Ruby is the one’ en ‘Wild and exciting’. Met het album ‘Song of the Marching Children’ bracht de groep een van de eerste Nederlandse conceptalbums uit.

Met Jaap Eggermont als producer maakte Earth & Fire in 1972 voor het eerst een nummer één-hit: ‘Memories’. Ook in de daaropvolgende jaren scoorde de band een aantal hits, waaronder ‘Maybe tomorrow, maybe tonight’ (1973) en deze ‘Love Of Life’. Eén van de songwriters van dit nummer, Hans Ziech,  zou in 1974 de groep verlaten. Hij wordt vervangen door Theo Hurts. Ziech blijft nog wel enige tijd componeren voor de groep. ‘Love Of Life’ bereikt de 2e plaats in de Nationale Hitparade.

 
Translate »
Share This