• Twitter
  • Facebook

Credits: Steve Alexander , Wikipedia

Voor het eerst komen we een plaatje van de Amerikaanse band Eagles tegen in de Kluis van de Flops. ‘Best of My Love’ was de derde en laatste single van hun derde studioalbum ‘On the Border’. Het nummer werd geschreven door Don Henley, Glenn Frey en J.D. Souther. De ballad gaat over een scheiding. Voor de tekst van ‘Best of my love’ haalde zanger Don Henley de inspiratie uit zijn scheiding met zijn toenmalige vriendin Suzannah Martin. Het nummer werd opgenomen in de Olympic Studio’s in Londen.

Aanvankelijk werkten de Eagles met producer Glyn Johns, die ook hun vorige album ‘Desperado’ met hen maakte als producer. Maar Glyn had een te duidelijke voorkeur voor countryrock, terwijl de bandleden meer wilden met hun eigen rockaspiraties. De opnames van het album werden onderbroken door een tour door Amerika en Europa. Daarna gingen de Eagles verder met Bill Szymczyk als producer.

Pas na aarzelingen, eerst van Glenn Frey. Ook het platenlabel had aarzelingen: ze gingen het plaatje testen in de omgeving van Kalamazoo en persten maar 1000 singletjes. Tenslotte hadden de 2 andere singles ‘Already gone’ en ‘James Dean’ niet zoveel succes gehad.  De proef slaagde, want de 1000 exemplaren van ‘Best of my love’ werden in no time verkocht.  Maar wat de band vooraf niet wist: Asylum Records maakte een radiovriendelijker versie van het nummer en brachten die op de markt. Don Henley was zo boos, dat hij vond dat het nummer teruggehaald moest worden uit de schappen van de muziekwinkels. Maar: de schappen waren leeg!! ‘Best of my love’ bleek een schot in de roos. Het nummer behaalde zowel in Amerika als Canada de 1e plaats. In Nederland behaalde deze single van de Eagles niet eens de Tipparade!

 
Translate »
Share This