Vandaag viert Eagle Eyed Cherry zijn 52e verjaardag. De Zweedse artiest is de zoon van de legendarische jazztrompettist Don Cherry en halfbroer van zangeres Neneh Cherry. Hij groeide op in Zweden, maar verhuisde naar New York in de puberteit en ging regelmatig met zijn vader mee op tournee. Hij leerde drummen en ging naar The School of Performing Arts in Manhattan, waar hij opviel door zijn goede drumkwaliteiten.

Begin 1996 kreeg hij van het Sony-label Work Records een contract aangeboden, en twee jaar lang werkte hij aan zijn debuutalbum ‘Desireless’. Van dat album werd ‘Save Tonight’ op single uitgebracht, want het werd in 1998 een grote internationale hit. In Nederland bereikte het nummer de 8e plaats in de Top 40.

Hij kreeg onder meer een Grammy-nominatie voor dit succes. Dankzij zijn succes komt hij in aanraking met Carlos Santana, met wie hij de studio induikt en gaat toeren. Producer Rick Rubin toont ook interesse en helpt Cherry met het maken van zijn volgende album. ‘Present/Future’ kwam eind 2001 uit, maar leverde geen grote successen op. Ook het duet met halfzus Neneh Cherry struikelde voor de poort van de hitlijsten en maakt van Eagle Eyed Cherry tot een one-hit-wonder.

 
Translate »
Share This