Vandaag viert Donny Osmond zijn 63e verjaardag. Nu een man van middelbare leeftijd, maar in de seventies een heuse hartenbreker. Eerst begonnen met zijn broers in The Osmonds en later had hij een succesvolle solo carrière. Min of meer hadden The Osmonds veel te danken aan Andy Williams, die de zingende Mormonen familie regelmatig uitnodigde in zijn TV show.

In 1971 hadden The Osmonds reeds hun eerste nummer 1-hit in Amerika te pakken met ‘One Bad Apple’. Binnen de 2 maanden na deze release werden ze tot tieneridolen gebombardeerd en begonnen ze aan tournees die hen rond de wereld zou brengen. In Nederland kwam het grote succes in 1972 met ‘Crazy Horses’. Ook al dankzij een TV programma: ditmaal geen Andy Williams maar Mies Bouman. Zij nodigde de dan nog relatief in Nederland onbekende The Osmonds uit voor het razend populaire Eén van de Acht. Nooit zat er zoveel jeugd in het publiek als tijdens die uitzending van Mies. Binnen no time stond ‘Crazy Horses’ op nummer 1 in de Veronica Top Veertig.

Dat lukte ook met de opvolger ‘Down by the Lazy River’. Andere grote hits waren o.a. ‘Goin’Home’, ‘One Way Ticket to Anywhere’ en ‘Love Me For A Reason’. Solo stond Donny ook zijn mannetje. Al tijdens The Osmonds periode bracht hij solo tracks uit. In 1972 was ‘Puppy Love’ de eerste; een cover van Paul Anka. Ook ‘The twelfth Of Never’ en ‘Young Love’ brachten Donny naar de hoogste regionen van de internationale hitlijsten. Samen met zijn zus Marie Osmond scoorde hij in Nederland drie hits, waarvan ‘I`m Leaving It All Up To You’ (1973) de grootste hit werd.  Na 1977 werd het rusting rond de zanger, maar tien jaar later werd ’Soldier of love’ een top tien succes in Amerika. Ook enkele opvolgers waren terug te vinden in de Amerikaanse en Britse hitlijsten.  In 2007 wijdde Oprah Winfrey een hele uitzending aan het 50-jarig jubileum van The Osmonds.

 
Translate »
Share This