Dieter Bohlen viert vandaag, op 7 februari, zijn 67e verjaardag. We kennen hem als liedjesschrijver en muziekproducent, maar hij is vooral bekend als de oprichter van Modern Talking. Al sinds zijn schooltijd componeerde Dieter muziek. In de jaren zeventig probeerde Bohlen jarenlang een platencontract te krijgen. Dit lukte hem uiteindelijk als producent bij het label BMG. In 1985 leerde hij Thomas Anders kennen en voor hem schreef hij vervolgens een paar Duitse nummers, die bescheiden hits werden. Tijdens een vakantie op Mallorca komt hij op het plan om een geheel nieuw lied te maken met de titel “My Love Is Gone”. Hij raakte geïnspireerd door de Italodisco-muziek. En de inspiratie voor zijn nieuwe lied haalde hij uit het nummer “Precious Little Diamond” van de band Fox the Fox.

In dat nummer werd er in het refrein met hoge mannenstemmen gezongen, en dat is ook wat hij nodig had in zijn nieuwe song. Uiteindelijk heeft hij de teksten van zijn lied aangepast en het werd iets inhoudelijker. Daarbij werd de titel van zijn nieuwe song veranderd in ‘You’re My Heart, You’re My Soul’. Een internationale hit was het gevolg. Het werd de start van een succesvolle carrière. Hits volgden elkaar op, zoals ‘You Can Win If You Want’ , ‘Cheri Cheri Lady’ , ‘Brother Louie’ en ‘Atlantis Is Calling (Sos For Love)’.

Nadat aan Modern Talking een einde was gekomen, richtte Bohlen met Rolf de band Köhler Blue System op. De muziek was overigens vergelijkbaar met Modern Talking. Nadat Blue System stopt in 1997 gaat het bloed weer kriebelen en krijgt Modern Talking een herstart in 1998. Oude hits werden in een nieuw jasje gestoken en internationaal stond Modern Talking weer in de charts. Bohlen heeft niet alleen nummers voor Modern Talking geschreven, maar ook voor een groot aantal andere artiesten waaronder o.a. Dionne Warwick, Chris Norman, Bonnie Tyler, Roy Black, C.C. Catch en Marianne Rosenberg.  Tegenwoordig is Dieter vooral actief als jurylid in diverse talentenshows.

 
Translate »
Share This