• Twitter
  • Facebook
Credits: Hans van Dijk, Anefo, Wikipedia

Diana Ernestine Earle Ross viert vandaag haar 79e verjaardag. Gefeliciteerd! Je kent haar als Diana Ross, de legendarische zangeres van The Supremes, die daarna een ook een heel succesvolle solo carrière had.  In de sixties werd maakte Diana deel uit van Motown’s meest succesvolle zanggroep: The Supremes. Bekende nummers van het trio waren o.a. ‘Baby Love’, ‘Stop! In the Name of Love’, ‘You Can’t Hurry Love’, ‘You Keep Me Hangin’ On’, ‘Love Is Here And Now You’re Gone’ en ‘The Happening’.  En ‘Reflections’ natuurlijk, dat in 1989 de 4e plaats bereikt in de Nederlandse Top Veertig dankzij de succesvolle Amerikaanse serie Tour of Duty.

Wanneer Diana besluit om in 1969 solo te gaan, wordt haar eerste LP ‘Diana Ross’ een internationaal succes. Het levert haar bijv. de internationale hits ‘Reach Out and Touch’ en ‘Ain’t No Mountain High Enough’ op. Ze bracht in 1973 een album met duetten uit met Marvin Gaye onder de titel ‘Diana and Marvin’. Diana Ross scoorde daarmee een aantal grote hits, zoals het meeslepende ‘You Are Everything’.

In 1975 was Diana te zien op het witte scherm in de film Mahogany. De titelsong ‘Theme From Mahogany’ sloeg aan en bereikte de 4e plaats in de Nederlandse Top Veertig. Diana was niet alleen als actrice te zien in Mahogany. Zo speelde ze in de film ‘Lady Sings the Blues’ en ‘The Wiz’, met o.a. Michael Jackson. Het nummer ‘A Brand New Day’ uit The Wiz werd in Nederland een kaskraker en werd zomaar een nummer 1 hit! Andere grote solo successen volgden: ‘Upside Down’ en ‘My Old Piano’ werden grote internationale hits, ook in Nederland.

Haar duet met Lionel Richie, ‘Endless Love’, uit 1981 bleek de bestverkopende single uit haar carrière te zijn. Het was haar laatste hit op het Motownlabel. Hierna had ze een contract met RCA. Begin jaren 80 ging haar carrière gestaag neerwaarts. Maar dankzij The Bee Gees vlamde haar carrière weer op. Deze samenwerking resulteerde in het nummer ‘Chain Reaction’ dat in 1985 uitkwam. Het werd een grote hit in onder meer Engeland, waar het op nummer 1 kwam. Haar laatste single succes was in 2006 met  ‘When you tell me that you love me’, een samenwerking met Westlife. In 2012 ontving Diana Ross een Grammy Lifetime Achievement Award.

 
Translate »
Share This