• Twitter
  • Facebook

Credits: Nir-Nussbaum-Wikipedia

Vandaag openen we de Kluis van de Flops. Je vindt er plaatjes, die op single zijn uitgebracht, maar nooit de Veronica- of Nederlandse Top Veertig hebben gehaald. Maar ze hebben de tand des tijds doorstaan en in veel gevallen zelfs uitgegroeid tot classics. De kluis openen we in alfabetische volgorde van de titel van de plaat uit de periode 1964 – 2022. Alle platen checken? Op naar de Spotify playlist!

Als we vandaag een greep doen in de Kluis van de Flops treffen we voor de tweede maal een single aan van Depeche Mode. Ditmaal gaat het om de single ‘Barrel of a Gun’, geschreven door Martin L. Gore. Het nummer was te vinden op de LP ‘Ultra’ (1997). De muziek video werd geschoten door Anton Corbijn en was opgenomen in Marokko. “It’s about understanding what you’re about and realising that you don’t necessarily fit into somebody else’s scheme of things,” zegt Martin Gore over de song.

Dave Gahan, die destijds verzwakt was door zijn strijd met middelenmisbruik, voegde eraan toe: “The song sums up the way I was treating myself and everybody around me. That’s what life had in store for me every day. It’s a really powerful statement. When you’re in that kind of row, the last thing on your mind is dying.” De single ‘Barrel of a gun’ was een internationale hit en bereikte o.a. de 1e plaats in Spanje, Zweden en Hongarije. In Nederland bleef het nummer steken in de Tipparade.

 
Translate »
Share This