V

Vandaag viert Denny Zager zijn 77e verjaardag. Je kent hem als één van de twee leden van Zager & Evans. Het andere bandlid was Rick Evans. Het duo scoorde één hele grote hit, waarvoor we helemaal terug moeten naar 1969: ‘In the year 2525’. Met dit nummer belandde het duo op de eerste plaats in o.a. Amerika, Engeland én Nederland. En dat voor een liedje, dat in amper een half uur werd geschreven! Rick en Denny maakten in 1964 deel uit van The Eccentrics. Maar de groep bleek weinig succesvol, zodat Denny besloot de groep te verlaten en een nieuwe op te richten: The Devilles. Maar helaas liep het met deze band ook niet echt lekker.

Intussen had Rick, nog altijd bandlid van The Eccentrics een nummer geschreven: ‘In the year 2525’. Maar zijn bandleden zagen niks in hun nummer. Zodat uiteindelijk Rick en Denny samen aan de slag gingen als Zager & Evans en besloten dan maar zelf dit nummer uit te brengen. Heel veel vertrouwen hadden ze er eerlijk gezegd niet in, want van de originele persing werden aanvankelijk maar 1000 singles gemaakt. Eén exemplaar belandde op het bureau van het label RCA en die zagen het wel zitten. Ze brachten het nummer wereldwijd uit en met groot succes!

Feitelijk heeft het nummer nog steeds nieuwswaarde, want ‘In the year 2525’ waarschuwt het duo over de gevaren van technologie. Daarna scoorden Zager & Evans in Nederland nog één hitje: ‘Cary Lynn Javes’, dat feitelijk bedoeld was als B-kantje voor het nummer ‘Mr.Turnkey’.  Twee andere uitgebrachte singles in 1970 struikelden in de Tipparade. Nog datzelfde jaar viel Zager & Evans uit elkaar.

 
Translate »
Share This