Op 3 november 1973 komt Demis Roussos binnen in de Veronica Top Veertig met ‘Schönes Mädchen aus Arcadia’. Het wordt voor de Griekse zanger zijn tweede nummer 1 hit in deze hitlijst. De eerste was ‘My friend the wind’, de vorige hit van Demis. ‘Schönes Mädchen aus Arcadia’ was geschreven door Klaus Muro, Leo Leandros en Jack Loyd.  Het liedje stond op zijn album ‘Auf Wiedersehn’. Het is samen met de titelsong ‘Auf Wiedersehn’ de enige Duitstalige single van Roussos die in Nederland werd uitgebracht.

De muziekproducent was geen vreemde in het Duitse taalgebied: Leo Leandros, de vader van Vicky Leandros. Vandaar dat wellicht teruggegrepen wordt op een mooi meisje uit Arcadië. Roussos werkte vanuit Griekenland en Leandros is er geboren. Roussos was ongekend populair in Nederland destijds.

Hij werd geboren in Egypte als zoon van Griekse ouders die alles verloren na de Suez crisis (1956) en daarop in 1961 naar Griekenland terugkeerden. In Griekenland was Roussos lid van een aantal groepen zoals The Idols, We Five, The Mini’s en The Papathanassiou Set. Na hun aankomst in Parijs in het voorjaar van 1968 wordt die laatstgenoemde band omgedoopt door producer Lou Reizner tot Aphrodite’s Child. In deze laatst genoemde band zat o.a. ook Vangelis.

Met Aphrodites Child scoorde Roussos in de jaren 1968-1971 een aantal hits in Europa, zoals Rain and tears, Marie Jolie, It’s five o’clock en Spring summer winter and fall. Met ‘I want to live’ scoorde Aphrodites Child in Nederland een nummer 1 hit. De groep viel in 1971 uit elkaar, waarna Demis Roussos startte met zijn solo carrière, die zeer succesvol zou zijn. 1973 werd een gouden jaar voor de Griekse zanger, want naast ‘My friend the wind’ werd ook ‘Schönes Mädchen aus Arcadia’ een nummer 1 hit in de Veronica Top Veertig.

 
Translate »
Share This