Delta Goodrem is één van de artiesten, die zich inzet om geld te doneren aan Australië om de bosbranden te doen stoppen. Zij is niet de enige artiest die dit doet: eerder doneerde Kylie Minogue al enkele tonnen, Pink een half miljoen dollar en Elton John zelfs 1 miljoen dollar. De branden woedden nu al drie maanden en premier Scott Morrison slaagt er niet in de branden te stoppen. Inmiddels zijn er doden te melden en alleen al in New South Wales zijn een half miljard dieren door het vuur omgekomen. De Australische premier maakt zich intussen op zijn land te verlaten om de komende week naar India af te reizen. Daar wil hij de export van Australische kolen gaan promoten.

Delta Goodrem brengt als boodschap het nummer ‘Let It Rain’ uit, want dat is het enige dat Australië kan helpen. “Everyday we are all feeling what’s happening to our beautiful country, our home. I wrote this song about an hour ago after seeing yet another video of the firefighters continuing to fight the fires for us. The extremes that many families are experiencing leaves me with no words. I send all my love and I am praying everyday. Please donate to the Red Cross to help.” De opbrengsten van het nummer gaan geheel naar het goede doel.

Geld is hard nodig voor Australische brandweerlieden. 90 procent van hen bestaat uit vrijwilligers. Zij blussen al die vuren, of tenminste: ze proberen dat, naar beste kunnen, vaak met gevaar voor eigen leven. Sommige vrijwilligers met een baan krijgen na veel gedoe nu een compensatie. Maar vrijwilligers met een uitkering krijgen niks. Nou ja: ze krijgen op hun donder, want ze voldoen niet aan de sollicitatieplicht. Hun uitkering wordt regelmatig opgeschort, want: het land redden doe je maar je in je vrije tijd, en op eigen kosten.

 

 

 
Translate »
Share This