Op 24 mei 2021 wordt Bob Dylan 80 jaar. Dylan is wellicht de belangrijkste popmuzikant en tekstdichter van de afgelopen zestig jaar en een cultureel-maatschappelijk icoon dat geen gelijke kent. De impact van Dylan is nauwelijks te overschatten: van zijn optreden naast Martin Luther King, tijdens de March on Washington in 1963, tot zijn laatste optreden in Nederland, waar hij Amsterdam onthaalde op Sinatra-repertoire.

In de aanloop naar die 80ste verjaardag, probeert de VPRO in de 26-delige tweewekelijkse podcastserie De BOBcast het mysterie Dylan te ontrafelen. In gesprekken met een grote variëteit aan Nederlandse kunstenaars, muzikanten en andere Dylan-adepten behandelt de VPRO zoveel mogelijk aspecten van de kunstenaar Dylan: de tekstdichter, de muzikant, de podiumkunstenaar, de politieke, de gelovige en de persoonlijke Dylan, de jonge en de oude Dylan. Dylan: de chroniquer van Americana.

Om hen hierbij van dienst te zijn bracht Dylan recent drie nieuwe nummers uit en kondigde het verschijnen aan van zijn 39e studioalbum, het eerste met nieuw eigen werk sinds 2012. ‘Rough and Rowdy Ways’ verschijnt op 19 juni. Op single is deze week ‘False prophet’ uitgebracht.

 
Translate »
Share This