Als de rechtbank op 26 oktober zou beslissen dat Radio 538 de Top 40 tot eind van 2018 moet blijven uitzenden, komt de zender toch met zijn eigen hitlijst. Marc Adriani, directeur Talpa radio, maakte dat nieuws bekend na afloop van het kort geding vanmiddag, waarin de Stichting Nederlandse Top 40 eist dat de radiozender de Top 40 uit blijft zenden.

“In alle gevallen beginnen we met de lijst”, aldus Adriani. “Die beslissing is genomen. We hebben ontzettend veel zin om te beginnen met onze eigen hitlijst, de 538Top50.” Adriani zei dat radio 538 zich „natuurlijk wel altijd aan een uitspraak van de rechter” houdt. „Als de rechter beslist dat we moeten wachten, dan zullen we wachten. En als de rechter ons volgt in ons betoog, en dat denk ik wel eerlijk gezegd, dan zullen we beginnen op vrijdag 2 november.”

De stichting Nederlandse Top 40 vindt, dat 538 contractbreuk pleegt als de nieuwe 538 Top 50 vanaf november wordt uitgezonden. ”538 heeft bedacht om al vanaf 1 november een eigen hitlijst uit te gaan zenden op dat betreffende tijdstip en dat is natuurlijk in strijd met de afspraken”, aldus Radboud Ribbert, de advocaat van de stichting.

 

 

 
Translate »
Share This